Látnivalók, programok - Fedezze fel a környéket !

Fekete  Kutya

vendégház

várak, fürdőzés, túrázás, borvidék

Látnivalók

A régió nemzetközileg is ismert a termálfürdők, a télen-nyáron meleg termál tó és a balatoni strandok fesztiváljai népszerűségéről. De ennél többet is nyújtani tud. A számos várrom és barokk kastély visszavezet bennünket a történelmi múltba. A gyerekek sem unatkozhatnak, a csúszdák, kalandparkok és a kerékpáros túrák felnőttnek, gyereknek egyaránt szórakoztatóak. A természet szerelmesei otthonra lelnek az erdőkben, a zalai dombokon sétálva gazdag és változatos állat- és növényvilággal találkozhatnak. Zen hangulat érezhető a levegőben, a szomszédban joga központ működik, a zalaszántói sztúpa és meditációs központ pedig egy ugrásra található. A vulkanikus talaj és a szubmediterrán éghajlat lehetővé teszi a szőlőművelést, Magyarország borvidék. Fedezze fel a programokat, vagy kérdezze meg, és segítünk Önnek...

Az érdeklődési körök színekre vannak osztva :

  • kék vízi programok és helyszínek
  • lila történelmi és vallási helyszínek
  • rozsaszin kulturális helyszínek
  • zöld természetben lévő programok, helyszínek
  • piros sporttevékenységek helyszínei
  • sárga vendéglátóegységek és rendezvényhelyszínek

Az érdeklődési körök helyszíneinek típusait, aktivitásait az ikonok mutatják (kápolnák, kalandparkok, strandok, stb.). Az egeret az ikonra helyezve láthatóvá válik az aktivitás neve. Ha szűrni akar, kattintson a kívánt ikonra, így csak a kiválasztott helyszínek és aktivitások leírásai jelennek meg.

all thermal parc aquatique plage stupa meditation eglise-chapelle chateau forteresse theatre art festival nature grotte belvedere peche picnic zoo aventure golf ride restaurant cafe vin gite camping salle
Vindornyalak - Sadhana Jóga és Pihenő Központ
vindornyalak sadhana

A Sadhana Jóga és Pihenő Központ vendégházunk szomszédja, ami tőle kb. kétszáz méterre található ugyanabban az utcában. Jóga órák kérhetőek, vagy akár ki is lehet bérelni a jógatermet. A faluban 20 embert tudunk elszállásolni. A Sadhana grillezővel, terasszal és jakuzzival rendelkező szálláshely, ahol akár jurtában is lakhat.

vlak sadhana vlak sadhana vlak sadhana vlak sadhana vlak sadhana vlak sadhana
Vindornyalak és Zalaszántó
vindornyalak-zalaszanto

Vindornyalak és Zalaszántó 3 km-re van egymástól, amit északról a hegynyúlvány, kelet-nyugati irányban pedig az út és a mellette lévő, több mint 10 000 almafaültetvény köt össze. Vindornyalakon a Hertelendy kúria (ami ma az önkormányzat épülete) és a mellette álló templom ékesíti a falu képét, valamint a tőle délre elhelyezkedő Vindornya-lápon találhatjuk az 1000 éves fekete nyárfát, ami 10,35cm-es kerülettel hazánk egyik legnagyobb fája. A Hertelendy kúria nagyterme alkalmas konferenciák, gyűlések, tanfolyamok megrendezésére, a faluban pedig kb 20 fő szállása biztosított. Zalaszántó is bővelkedik a látnivalókban : Szent Donát kápolna, római katolikus plébániatemplom, Kotsy-vízimalom... és nem utolsósorban az Országos Kéktúra turistaút a két település körül elhelyezkedő Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban.

vlak szántó vlak szántó vlak szántó vlak szántó vlak szántó vlak szántó
Zalaszántó - sztúpa és meditációs központ
sztúpa

A zalaszántói sztúpa Európa egyik legnagyobb buddhista szentélye a Kovácsi-hegy tetején, egy erdei tisztás közepén épült fel 1992-ben és ezen a kontinensen ma csupán ez a szentély tartalmaz eredeti Buddha-ereklyét. 30 méter magas és 24 méter széles. Bop Jon (eredeti nevén Dzsin Szú Lí) dél-koreai buddhista szerzetes ötlete volt megépítése és 1993 június 17-én személyesen a 14. Dalai Láma, Tenzin Gyatso avatta fel. A sztúpa mellett, 2014-ben adták át a Milarepa Meditációs Központot, mely egy pagodaszerű épület, látogatása szintén ingyenes. A Fekete Kutyától kb 4 km gyalogtúrára van erdőn-mezőn keresztül, kocsival 5 km.

sztúpa sztúpa sztúpa sztúpa sztúpa sztúpa
Rezi vár és Tátika vár
rezi-tatika

Rezi vára a Meleg-hegy 448 m magas dolomitgerincén áll. A vár valószínűleg a tatárjárás után épült fel (XIII. század), Károly Róbert uralma alatt. A vár a kertünkből látható, a vendégháztól 6 km-re van gyalog. Vigyázzon, a végső szakasz meredek ! Kocsival kb 15 km-t kell megtenni, mivel Rezi felől egy kerülőt kell tenni. Csak száraz időben ajánljuk, viszont az utolsó 4 km-es szakasz földút, ahol garantált, hogy a kocsija poros lesz.

Feltehetően már a tatárjárás, tehát 1241 előtt létezett Alsó-Tátika vára, a Várhegy egyik kiugró meredélyén, melyet tulajdonosa, Zlaudus egyházfő nem tartotta eléggé biztonságosnak, így a Várhegy csúcsán egy új kővárat emeltetett. A Keszthelyi-hegység magaslatai közül egy 413 méteres magaslatot foglalnak el Tátika várának napjainkban helyreállítás alatt lévő falai. A vár a vendégháztól 9 km-re van gyalog és kocsival egyaránt.

rezi tatika rezi tatika rezi tatika rezi tatika
Hévíz - meleg vizű termál tó
Hévíz

Hévíz Zala megyében található 5 km-re a Balatontól. Természetes taváról ismert, mely egy vulkáni utóműködés, hideg és meleg vizű források táplálják. A világ legnagyobb természetes, biológiailag aktív, meleg vizű tava és gyógyító hatással van a reumás és motorikus mozgásszervi betegségekre. A tó 14 km-re van a Fekete Kutyától.

héviz héviz héviz héviz
Keszthely - Festetics kastély
Château Festetics

A barokk stílusú Festetics-kastély építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját. A hely minden évben több kulturális eseménynek ad helyet. Önálló kongresszusi központtal és színházzal rendelkezik. 17 km a vendégháztól.

Festetics kastély Festetics kastély Festetics kastély Festetics kastély
Balaton - strandok
Balatoni strandok

Gyenesdiáson főleg gyermekbarát, programokkal teli strandok várják a látogatókat, Balatonberényben hagyományosabb és naturista strand is található. Keszthelyen olyan partot fedezhet fel természetes környezetben, amit ma már ritkábban láthatunk a Balaton körül. A Keszthely déli szabadstrandjából kutyás strandot alakítanak ki 2020 májusig. Keszthely kutyás strandja és a gyenesdiás part 21 km, Balatonberény 30 km Vindornyalaktól

gydias lido strand gydias játékstrand gydias játékstrand gydias játékstrand bb plage municipale bb plage naturiste
Kehidakustány - akvapark & termálfürdő
kehidakustány

Kehidakustány Hévíztől 9 km-re fekszik a Zala völgyében. 13 medencével rendelkezik: bent gyógymedence és fedett élményfürdő sodrómedence résszel és a különleges 94 m hosszú csőcsúszdával, kint szabadtéri élményfürdő, mely össze van kötve a benti élményfürdővel, nádfedeles fürdő, hullámfürdő, hideg vizes nagymedence, nyolcszögletű gyógymedence, nagy gyermekpancsoló, kis gyermekmedence, 1,8 m mély úszómedence, 1,5 m mély tanulómedence. Víz hőmérséklete a medencékben: 28-38 C között. 21 km-re található a szálláshelyünktől.

kehida kehida kehida kehida
Zalacsány - Batthyány wellness kastély és villapark
Batthyany kastély

A Batthyány wellness kastély és villapark szolgáltatásai : biliárd; éjszakai fürdőzés, étterem à la carte, diétás, vegetáriánus konyha; fitnesz terem; fodrászat, manikűr, pedikűr; footgolf, minigolf; golf, kedvezményes golfozás a batthyány kastélyszálló vendégeinek a szálloda szomszédságában található 18 lyukú, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas zala springs golfpályán; jakuzzi; játékterem; játszószoba, játszótér; kerékpár kölcsönzés; kleopátra szalon exkluzív környezetben, aromafürdővel, romantikus hangulattal; konferenciaterem; medence belső és kültéri; masszázs; programok; sószoba; szauna, szauna szeánsz, gőzkabin; szolárium; tenisz; tortarendelés; töltőállomás elektromos kerékpár részére; vízi aerobic; vízi sakk. 25 km-re található a szálláshelyünktől.

csany csany csany csany csany csany
Sümeg - Sümegi vár
Sümegi vár

A megváltott jeggyel a következőket látogathatja : felvonóhíd a belső kaputoronynál, darabontok szobája, börtönkiállítás, püspöki fogadó- és tanácsterem, püspöki hálószoba, várkápolna, bognárműhely, kovácsműhely, fűszer- és rózsakertek, sütőház – kürtős kalács, középkori konyha – éléskamra, vármakett, kőtár, vetítőterem filmekkel, ágyúk, fegyverek, íjászat, gyermekjátékok a várudvaron, ajándékbolt, borozó. Ezeken kívül a várhoz tartozik még a Történelmi Élménypark, a Várcsárda, az istállók, az állatsimogató, a Nagy Lovagterem és a Lovagi Aréna. Rendezvény minden évben : Történelmi lovasjátékok - középkori lakomák. 16 km-re található a szálláshelyünktől.

sumeg
Tapolca - Tavasbarlang
Tapolcai tavasbarlang

Egy uniós pályázat révén 2015 januárjában új létesítménnyel gyarapodott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sokszínű turisztikai kínálata, a már korábban is látogatható és csónakázható tavasbarlang felett egy látogatóközpont nyitotta meg kapuit, mely a barlanggal együtt egy turisztikai komplexumot képez. A fogadóépületében kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét "kőtapogató" teszi próbára. Ősföldrajzi festmények engednek bepillantást letűnt korok élővilágába. A térhatású fotók és a film segítségével magunk is föld alatti felfedező utakon járunk. Termek, attrakciók : cseppkő-terem, búvár-terem, denevér-terem, geopark-terem, ősrégész-terem, őskarszt-terem, 3D vetítő-terem, csónakázás, játszótér, mászófal. 23 km a falunkból.

tapolca tapolca tapolca tapolca
Szigliget - vár
Szigligeti vár

Immáron 750 éves múltra tekint vissza Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára, a Szigligeti vár, a Balaton északi partján. Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan szemünk elé tárul. A szigligeti vár egyike azon kevés várainknak, amely a török időkben sohasem hordozta tornyain az oszmán felségjelvényeket. Derék katonái megőrizték függetlenségét 150 éven keresztül. Csak a Habsburg-gyűlölet pusztította el, felrobbantván falait. Egy kirándulás, egy kiadós séta a gyönyörű panorámáért, egy könnyed nyáresti koncert… és még ezernyi élmény. 26 km a vendégháztól.

Turisztikai látnivalók a térképen

A helyszínek megjelenítésével találja meg a keresett pontot a térképen...